زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

سید زاهد حسین بارهوی





سید زاهد حسین بارهوی از علمای شیعه مبارز هند و پاکستان در قرن چهاردهم هجری/ بیستم میلادی بوده است.


۱ - شرح حال مختصر



سید زاهد حسین بارهوی در ۶ ذیقعده ۱۳۱۰ ق در «پهرسو» ایالت «بهرت پور» هندوستان به دنیا آمد و تحت تعلیم و تربیت پدرش که از روحانیون بود، پرورش یافت. وی علاقه وافری به احادیث معصومین (علیه‌السّلام) داشت و از اینرو کتاب کافی را حفظ نمود.

۲ - امرار معاش



سیدزاهد از طریق تجارت و کشاورزی امرار معاش می‌کرد و در ضمن با ایراد سخنرانی به تبلیغات مذهبی نیز می‌پرداخت. او فردی پرهیزگار و بی تکلف و در بیان احکام الهی شجاع و بی پروا بود پس از انتشار خبر تخریب اماکن مقدس بقیع به دست وهابیان حجاز، کفن پوشید و شمشیر به دست گرفت و به همه روستاها سفر کرد و مردم را برای بازسازی آن تشویق نمود. وی در تظاهرات سیاسی – مذهبی لکهنو نیز فعالیت زیادی کرد، از اینرو دستگیر شد و به زندان افتاد. در زندان از خوردن غذای هندوها خودداری می‌کرد و تنها از غذاهای حلال اسلامی استفاده می‌نمود.

۳ - فعالیت سیاسی و فرهنگی



در مجالس عزاداری حسینی سخنرانی‌های مهیج می‌کرد و در تاسیس کشور پاکستان، فعالانه شرکت داشت و در مقابل حملات هندوها به مسلمانان در جریان تشکیل پاکستان، به دفاع از مسلمانان برخاست و از اینرو خانه اش را از دست داد. وی در پزشکی نیز دستی توانا داشت و در مناطق بهرت پور، اجمیر، آگره، لکهنو و لاهور مردم را معالجه می‌کرد و به همین مناسبت علاوه بر مسلمانان، هندوها نیز به او گرایش داشتند.

۴ - تاریخ وفات



سیدزاهد بارهوی در اول جمادی الثانی ۱۳۹۴ ق در هشتاد و چهار سالگی در مجاهدآباد لاهور درگذشت و در خانه مسکونی خود به خاک سپرده شد.

۵ - آثار و تألیفات



برخی از نوشته‌های او در بهرت پور از میان رفت. از آثار چاپی وی می‌توان از: بشارات الصادق، الحجاب و علوم اسلامی نام برد.
[۱] مطلع انوار، ص۴۴-۴۵.


۶ - پانویس


 
۱. مطلع انوار، ص۴۴-۴۵.


۷ - منبع



دانشنامه های انقلاب اسلامی و تاریخ اسلام، فرهنگنامه علمای مجاهد، برگرفته از مقاله «سیدزاهد حسین بارهوی».    



آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.